Back to top

Digital Marketing

  /    /  Digital Marketing
digital marketing design group

Η σημασία του Digital Marketing

Αν πιστεύετε ότι η εταιρεία σας χρειάζεται τη διαφήμιση ως εργαλείο ανάπτυξης, τότε σίγουρα γνωρίζετε και τη σημασία της προβολής της επιχείρησής σας στο internet.

Tα τελευταία χρόνια η διαφήμιση και η επικοινωνία μετακινούνται με αυξανόμενο ρυθμό από τα παραδοσιακά μέσα όπως η τηλεόραση, ο τύπος και η out door επικοινωνία, στο διαδίκτυο. Η ανάπτυξη του digital marketing και της διαφημιστικής προβολής γενικά μέσα από το διαδίκτυο, συμβαδίζει με την αύξηση της χρήσης και της επιρροής του.

Η ταχύτατη εξέλιξη των τεχνολογιών ευνοεί την πιο γρήγορη και οικονομική προσέγγιση του κοινού και των καταναλωτών, αλλά και ο διαφορετικός τρόπος ανάγνωσης των μηνυμάτων, μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα, δημιουργούν ένα καινούργιο τοπίο για το marketing.

Αυτό φυσικά δημιούργησε και την ανάγκη για θέσπιση νέων κανόνων, προσαρμογή της στρατηγικής marketing στα νέα δεδομένα, αναζήτηση των νέων ευκαιριών που προσφέρονται, με αποτέλεσμα να μιλάμε για ένα νέο περιβάλλον marketing, αυτό που ονομάζουμε διαδικτυακό μάρκετινγκ (digital marketing)

Οι τρεις βασικές αρχές για την δημιουργία μιας σελίδας επιχείρησης

Προβολή

Εξασφαλίζει ολοκληρωμένη παρουσίαση και αποτελεί από μόνη της ένα μέσο προβολής.

Κύρος

Εκφράζει το κύρος, το μέγεθος, την ποιότητα και τις αξίες ενός οργανισμού.

Marketing

Λειτουργεί ως ισχυρό εργαλείο marketing και ισχυροποιούνται οι πωλήσεις σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν διαφημιστείτε online

Η διαφήμιση δεν είναι πανάκεια και δεν μπορεί να μας λύσει όλα τα προβλήματα. Για να είναι αποτελεσματική πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες.

Η διαφήμιση δεν μπορεί να βελτιώσει ένα προϊόν, παρά μόνο την εικόνα του. Θα πρέπει να φροντίζουμε λοιπόν για την ποιότητα του προϊόντος ή για την προβολή της σωστής και όχι μιας ψεύτικης εικόνας του.

Η διαφήμιση δεν απευθύνεται οπουδήποτε. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τις αγορές και το κοινό που απευθυνόμαστε.

Η ιστοσελίδα που θα φτιάξουμε για την επιχείρηση σας θα έχει περιεχόμενο το οποίο

Δεν είναι αδιάφορο

Είναι αξιόπιστο

Είναι σχετικό με την επιχείρηση που προβάλλει

Είναι απλό και ευχάριστο, χωρίς να κουράζει

Δημιουργεί καλή φήμη γύρω από αυτό που προβάλλει

Είναι σωστά προσανατολισμένο γύρω από την επιχείρηση και τα προιόντα

Τι περιλαμβάνει το Digital Marketing ;

Google adwords logo 5 proigmenes leitourgies tou

Google Ads

 

Το Google Ads είναι ένα εργαλείο με το οποίο εμφανίζονται διαφημίσεις βάση των λέξεων που χρησιμοποιούν οι χρήστες κατά την αναζήτηση οποιασδήποτε πληροφορίας, στην κορυφή των αποτελεσμάτων.
Με το Google Ads πετυχαίνουμε συνεχή ροή πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών και κατα συνέπεια πελατών καθώς και χαμηλότερο κόστος από άλλες μορφές προώθησης.

Διαβάστε περισσότερα  για το Google Ads εδώ >

Search Engine Optimization (SEO)

 

Το Search Engine Optimization γνωστό και σαν SEO είναι η διαδικασία κατά την οποία πραγματοποιούμε ενέργειες βελτιστοποιήσης εσωτερικά και εξωτερικά από την ιστοσελίδα μας ώστε να κερδίσουμε οργανικά πιο ψηλές θέσεις. Εσωτερικά, μέσα απο τεχνικές διορθώσεις βοηθάμε τις μηχανές αναζήτησης να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν (λέγεται on site seo) ενώ εξωτερικά αποκτώντας συνδέσμους (backlinks) από άλλες ιστοσελίδες – σκεφτείτε το σαν PR, όσα περισσότερα website αναφέρουν τη σελίδα σας τόσο πιο πολύ ανεβαίνετε στα “μάτια” της Google και συνεπώς στις κατατάξεις (λέγεται και off site seo).

Το SEO μπορεί να πάρει 2-12 μήνες για τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα και είναι επίπονη διαδικασία γι’αυτό και το σωστό SEO συνήθως έχει υψηλό κόστος. Καμία εταιρεία δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις στους πελάτες της για το που θα φτάσουν καθώς η Google δεν αποτελεί ιδιοκτησία του κάθε προγραμματιστή και κατ’ επέκταση δεν είναι εφικτό να υπολογιστεί σε ποια θέση θα φτάσει η ιστοσελίδα, πότε θα αλλάξει ο αλγόριθμος ή ποια τακτική θα ισχύει με το επόμενο algo update όπου και μπορεί να εξαφανιστεί το site σας ή να ανέβετε πιο πάνω σε θέση. Μέσα όμως από κάποιες προσιτές τακτικές έχουμε δει να υπάρχουν αποτέλεσμα από τη 1η εβδομάδα κιόλας, χωρίς βέβαια να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα για το Search Engine Optimization(SEO) εδώ >

Off site seo rocket digital marketing search engine optimization
Local seo search engine optimization istoselidwn digital marketing

Local Search Engine Optimization (Local SEO)

 

Local Search Engine Optimization(SEO) ονομάζεται η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με τρόπο τέτοιο ώστε να κερδίζει υψηλότερες θέσεις κατάταξης στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (και κυρίως της Google) σε τοπικό επίπεδο.
Με τη διαδικασία αυτή πετυχαίνουμε Υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, αύξηση πωλήσεων καθώς και εδραίωση Brand Name

Διαβάστε περισσότερα για το Local Search Engine Optimization εδώ >

Search Engine Marketing (SEM)

 

Το Search Engine Marketing γνωστό σαν SEM είναι η διαδικασία κατά την οποία φροντίζουμε οι μηχανές αναζήτησης να εμφανίζουν την ιστοσελίδα μας στα πρώτα αποτελέσματα ανεξάρτητα του τρόπου που ψάχνει ο χρήστης. Εάν για παράδειγμα αναζητά “γυναικεία παπούτσια” ή “ginekia papoutsia” ή ακόμα και ανορθόγραφα, με λάθη “γυνεκια παπούτσια”, με σωστό SEM η σελίδα σας θα εμφανίζεται πάντα στα πρώτα αποτελέσματα.

Κρίνοντας ακόμα και από εσάς τους ίδιους, θα καταλάβετε πως σχεδόν κανείς δε φτάνει μέχρι τη δεύτερη σελίδα στο Google για να βρει κάτι που ψάχνει εκτός αν είναι πολύ εξεζητημένο. Οπότε ακόμα και εάν η σελίδα σας υπερτερεί σε περιεχόμενο και εμφάνιση εάν δεν εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων είναι σχετικά δύσκολο ο υποψήφιος πελάτης να σας βρεί. Τις πρώτες θέσεις στο Google τις επιτυγχάνουμε με τη μέθοδο PPC (Pay Per Click). Φυσικά μια στρατηγική SEM πρέπει να συνυπάρχει με μια στρατηγική SEO προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα για το Search Engine Marketing(SEM) εδώ >

Sem search engine optimization istoselidas digital marketing
mobile marketing prowthisi se kinita digital marketing

Mobile Marketing

 

Το Mobile Marketing περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες και στρατηγικές που πραγματοποιούνται προκειμένου μια επιχείρηση/brand να επικοινωνήσει και να συνδεθεί με το κοινό του μέσα από διαδραστικούς τρόπους χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε κινητή συσκευή.Τελευταία παρατηρείται πως οι σελίδες λαμβάνουν μεγάλο μέρος της επισκεψιμότητάς τους από τα κινητά τηλέφωνα. Αυτό οφείλεται στο ότι τα smartphones έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα μας.

Οι χρήστες smartphone τα χρησιμοποιούν για τις αναζητήσεις τους στο διαδίκτυο, για να μπουν στα προφίλ τους στα social media, για να τραβήξουν φωτογραφίες και video και για να προβούν σε αγορές. Όλα τα παραπάνω εκμεταλλεύτηκαν αποτελεσματικά ορισμένες εταιρίες και προχώρησαν στην προσαρμογή των websites τους, ώστε να είναι mobile friendly.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι σελίδες που είναι αρμονικά προσαρμοσμένες στα κινητά τηλέφωνα κατατάσσονται πιο υψηλά στις μηχανές αναζήτησης.

Διαβάστε περισσότερα για το Mobile Marketing εδώ >

Email Marketing

 

Το Email Marketing είναι όταν μια εταιρεία στέλνει ένα εμπορικό μήνυμα σε μια ομάδα ανθρώπων με τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μείνετε συνδεδεμένοι με τους πελάτες σας ενώ παράλληλα προωθείτε την επιχείρησή σας.

Μέσω της αποτελεσματικής χρήσης του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να διατηρήσετε την τρέχουσα βάση με τους πελάτες σας στοχεύοντας παράλληλα σε νέες αγορές.

Ακόμα μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε πόσο αποτελεσματική είναι μια καμπάνια email marketing και να παρατηρήσετε αν η επιστροφή της επένδυσής σας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη συγκριτικά με τις πιο παραδοσιακές καμπάνιες μάρκετινγκ.

Διαβάστε περισσότερα για το Email Marketing εδώ >

email marketing campaign digital marketing marousi
display marketing organwsi digital marketing marousi

Display Marketing

 

Display Marketing εννοούμε τον τρόπο διαφήμισης μέσω banners σε διάφορες ιστοσελίδες. Περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές μορφές και περιέχει στοιχεία όπως κείμενο, εικόνες, flash, βίντεο και ήχο. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει και εσείς διαφημίσεις στα site που επισκέπτεστε και ίσως κάποια από αυτά να σας ακολουθούν όπου και αν πάτε.

Όσο εκνευριστικό και ανούσιο ίσως κάποιοι από εσάς να τα θεωρείτε, τα display banners είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά όταν θέλουμε να κάνουμε brand awareness, να αυξήσουμε πωλήσεις ή να περάσουμε το μήνυμα που θέλουμε πάντα σε στοχευμένο κοινό. Τα τρία μεγαλύτερα κανάλια για μπάνερ αυτήν τη στιγμή είναι το Google Adsense, Facebook Ads και Twitter Ads.

Διαβάστε περισσότερα για το Display Marketing εδώ >

Affiliate Marketing

 

To Affiliate Marketing είναι όταν κάποιος προωθεί τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας online και αμείβεται μόνο εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς μια πώληση κρατώντας ένα μικρο ποσοστό επί της πώλησης αντί μιας συγκεκριμένης αμοιβής. Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος συνήθως χρειάζεται μια ενδιάμεση εταιρεία η οποία θα αναλάβει να κάνει τον “διαιτητή” ανάμεσα στο διαφημιζόμενο και τον εκδότη με τη χρήση των cookies.

Τα cookies εν συντομία είναι το ηλεκτρονικό μας αποτύπωμα πίσω από κάθε κλικ που κάνουμε στο ίντερνετ. Οι πιο γνωστές affiliate marketing εταιρείες στην Ελλάδα είναι η Linkwise και η Forestview όπου μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες σας επιτυχώς μέσω των εκδοτών τους.

Διαβάστε περισσότερα για το Affiliate Marketing εδώ >

affiliate marketing link digital marketing marousi
brand doodle digital marketing brand name

Brand Name (Εταιρική Ταυτότητα)

 

Η εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης δημιουργείται για να εκφράσει το «εταιρικό πρόσωπο», τη δημόσια εικόνα της, ώστε να προσδώσει κύρος, σοβαρότητα και αναγνωρισιμότητα στην καθημερινή επικοινωνία με τους συνεργάτες και τους πελάτες της. Μέσω της εταιρικής ταυτότητας, στόχος είναι να παρουσιαστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της επιχείρησης, να περνάνε ξεκάθαρα και με σαφήνεια τα απαραίτητα μηνύματα προς τους υποψήφιους πελάτες και να καθιερωθεί η επιχείρηση στη συνείδηση του κόσμου ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμη.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη και πολύ σημαντική η δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας μιας επιχείρησης.Δημιουργούμε τα στοιχεία που είναι απαραίτητα προκειμένου η επιχείρησή σας να έχει μία ενιαία εικόνα με μία κοινή φιλοσοφία.

Διαβάστε περισσότερα για το Brand Name εδώ >

Είστε έτοιμοι να κάνετε τη σελίδα σας να αποφέρει καρπούς;

Αυξήσετε τις πωλήσεις σας σε υπηρεσίες και προϊόντα μέσω της ιστοσελίδας σας σε στοχευμένο κοινό που ψάχνει για αυτά που προσφέρετε.

Αν έχετε φτιάξει τη σωστή ιστοσελίδα, τότε σημαίνει ότι είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Να κάνετε τη σελίδα σας να αποφέρει καρπούς.
Είτε στόχος είναι να γίνει το brand σας γνωστό (brand awareness) είτε να αυξήσετε τα έσοδα σας, ήρθε η ώρα να διαφημιστείτε online! Δεν έχει σημασία αν είστε μικρή ή μεγάλη εταιρεία ή one man show, υπάρχει χώρος για όλους αν γίνει σωστά η διαφήμιση. Το αν θέλετε ένα μικρό μερίδιο της πίτας ή το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς από αυτό που πουλάτε, εξαρτάται καθαρά από εσάς και το budget που θέλετε να επενδύσετε στη διαφήμιση. Στη WhiteMedia γνωρίζουμε τον τρόπο να το πετύχουμε για εσάς, ώστε να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ από την επένδυση σας.

Ζητήστε προσφορά

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας αποστείλουμε μια αποκλειστική προσφορά για την προώθηση της ιστοσελίδας σας.


    AdWordsFacebookInstagram